Sedem vrstnih hiš

SOSESKA EKVORNA

ZASNOVA OBJEKTOV

Vsaka posamezna hiša ima tri etaže: pritličje, nadstroje in terasno etažo, kjer zaprti prostori predstavljajo 70% bruto etažne površine. Hiše so zasnovane kot gradbeno in konstrukcijsko samostojni objekti. Grajene so masivno, z izvedeno dilatacijo med objekti. Vse notranje stene so opečne (ne mavčne – zvočna izolacija).

Prostori v hišah imajo visoke stropove, kar daje občutek prostornosti in lahkotnosti. Dodatno za odprtost poskrbijo velike steklene površine, ki v vseh bivalnih prostorih omogočijo veliko naravne svetlobe.

Streha posameznih hiš je ravna v minimalnem dovoljenem naklonu.

ZUNANJE POVRŠINE

Dostop do posamezne hiše se nahaja na južni strani objekta. Vsaka enota ima ob dostopni cesti predviden nadstrešek za dva avtomobila. Nadstrešek se nadaljuje v nadstrešek vhoda, kjer so locirana vhodna vrata atrija. Južni atrij se razprostira med nadstreškom in grajenim objektom. V tem atriju se lahko namesti zunanja kuhinja in uredi prostor za druženje. Južni atrij torej pomeni vhodno točko posameznega objekta.

Na severni strani je zasnovan intimni zeleni atrij, ki nudi pogled v naravo, pa tudi kot prostor druženja v poletnih mesecih. Severni atrij je dostopen tudi s severne poti vzdolž meje parcele.

BIVALNE POVRŠINE

V pritlični etaži se nahaja majhen vhodni del preko katerega se pomaknemo v bivalno kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo (en prostor) z dnevnimi sanitarijami in komunikacijami v višje etaže. Pritličje je zasnovano kot odprt bivalni prostor, ki se z odprtinami in pogledi odpira in nadaljuje v zunanjost objekta. Vsaka hiša ima dva ograjena atrija, dva vrta, in sicer na severni in na južni strani.

V nadstropju posamezne enote se v vseh objektih nahajajo spalni prostori otrok, torej dve otroški sobi, družabni prostor, garderoba ali dodatna soba s teraso in kopalnica. Vse sobe so približno enake velikosti in primerne za samostojne sobe.

V terasni etaži se nahaja starševska suita – spalnica z garderobno sobo in kopalnico in obojestransko teraso. Na južni terasi se pogled odpre na Krim, na severni pa se odpira še lepši pogled na Ljubljanski grad s silhueto Alp v ozadju.

IZBERITE SVOJO

Pritličje

Vhod: 7,47 m²
Bivalna kuhinja: 10,78 m²
Stopnišče: 6,00 m²
Jedilnica: 7,72 m²
Dnevna soba: 22,24 m²
Dnevni wc: 1,34 m²
Skupaj pritličje: 55,55 m²
Severni atri:j 45,90 m²
Južni atrij: 31,90 m²
Zunanja shramba 3,80 m²
Nadstrešek za dva avtomobila: 28,60 m²
Skupaj predmet pritličje: 60,75 m²

1. nadstropje

Stopnišče: 4,18 m²
Hodnik: 3,80 m²
Otroška soba 1: 11,09 m²
Otroška soba 2: 11,24 m²
Družabna soba / kabinet: 13,11 m²
Kopalnica: 7,05 m²
Skupaj 1. nadstropje: 43,42 m²
Severna terasa / loža: 6,00 m²
Skupaj predmet 1. nadstropje: 49,42 m²

Terasna etaža

Hodnik: 2,66 m²
Stopnišče: 4,18 m²
Spalnica: 13,11 m²
Kopalnica: 6,81 m²
Garderoba / kabinet: 9,23 m²
Skupaj terasna etaža: 35,99 m²
Južna terasa: 14,54 m²
Severna terasa: 6,00 m²
Skupaj predmet PGD H1 terasna etaža: 56,53 m²